Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn belangrijk voor elke vereniging of stichting.
Bij Knuffelkuiken hebben we een vast team aan hardwerkende en trouwe vrijwilligers!
Hieronder vindt u de meeste van hen! Wil u ook deel uitmaken van onze gezellige team? Neem dan contact op met boer Thijs
Onderaan de pagina vindt u alle gegevens.

 

Boer Thijs en zijn Boerin

Positie Oprichter / bestuursvoorzitter

Van jongs af aan heeft Thijs een grote liefde voor dieren. Thuis is hij opgegroeid met katten, honden, hamsters en konijnen. Sinds een aantal jaar is hij hobbyboer in kippen . De stichting is hij begonnen om kinderen iets te leren. Ouderen bied hij een stukje vermaak met de dieren. Thijs is nu een aantal jaar bezig met de stichting. Door de enorme groei in de corona periode heeft Thijs flink opgeschaald in materiaal en vrijwilligers. Hierdoor kan het welzijn van de kuikens worden gegarandeerd. Tanja is niet direct betrokken met de stichting maar geeft indirect advies.

 

Tessa, Larissa, Miranda en Jeroen

Positie: Geen functie omschrijving mogelijk vanwege alle werkzaamheden die ze doen

De hele familie helpt mee! De meiden Larissa en Tessa hadden zich aangemeld bij Knuffelkuiken om een helpende hand te bieden. Papa en mama kwamen de eerste paar keer mee om de meiden vertrouwd te laten raken met de nieuwe omgeving. En van het een kwam het ander.... de hele familie is (bijna) elke zondag aanwezig. Jeroen wil zich geen vrijwilliger noemen, hij is er vooral voor de koffie en hand en spandiensten. Stiekem is het een van onze hardste werkers binnen het team. Miranda werkt als ambulant begeleider en zet al haar kwaliteiten in binnen de organisatie van Knuffelkuiken. Door de goede helicopterview weet Miranda stressvolle situaties snel en doelgericht op te lossen. De meiden Tessa en Larissa zijn super enthousiast om met dieren te werken. Dit enthousiasme weten ze goed over te brengen op alle klanten van Knuffelkuiken. Dat het een hechte familie is kan je merken aan de geweldige sfeer die elke week hangt bij Knuffelkuiken. Mede door deze familie worden ook andere mensen enthousiast om bij Knuffelkuiken vrijwilliger te worden.

Simon de Chauffeur

 

Positie Chauffeur en informatie consulent

Ooit bestuurde hij als roerganger Hr.Ms. De Zevenprovincien. Een echte marine kruiser. Na vele avonturen heeft Simon besloten het ruime sop te ruilen voor het leven als landrot. Sinds kort is Simon gepensioneerd en begon zich al snel te vervelen. Een nieuwe uitdaging was snel gevonden, chauffeur van de stichting. Simon plaatst broedmachines bij instellingen en particulieren en voorziet iedereen van informatie.

 

Meike, Floor en Esther

 

Positie: Hoofd whatsappondersteuning en kippenspecialisten

 

Esther is gediplomeerd verzorgende IG/ coördinator , gestructureerd en altijd zoekend naar mogelijkheden voor Knuffelkuiken. Loopt de stichting tegen een probleem aan, dan is Esther de persoon om een oplossing te zoeken. Esther is een van de eerste vrijwilligers van Knuffelkuiken en wordt daarom vaak gelinkt als mw. Knuffelkuiken. De broedende meiden Meike en Floor ontfermen zich graag over zwakke kuikens. Ze weten vele zwakke kuikens uit te laten groeien tot leuke volwassen kippen. De sociale media buttons van Youtube, Instagram en Tiktok zijn gelinkt aan hun accounts. Vergeet je niet te abonneren…. Want hun filmpjes zijn echt heel leuk om te bekijken. Vragen kan je ze altijd stellen via hun FB account: De broedende meiden

 

Tomas

 

Positie Operationeel manager 

Tomas heeft lange tijd voor de kippen gezorgd. Nu wil Tomas zich richten op zijn studie als verpleegkundige. Gezien zijn handelen naar onze dieren is dit een beroep wat bij hem past. Tomas wilde de stichting niet verlaten, In korte tijd heeft hij zich onmisbaar gemaakt bij Knuffelkuiken. Tomas handeld alle reserveringen af en zorgt dat betalingen netjes worden ontvangen. Mochten klanten vragen hebben weet hij deze naar de juiste persoon door te  verwijzen.

Deborah

 

Positie MVA (manusje van alles)

Deborah heeft ons team in 2021 versterkt. Ze helpt met de uitgave van alle materialen. Zelf heeft ze ervaring met veel soorten exotische dieren. Kippen zijn nieuw voor Deborah, binnen enkele maanden zal Deborah junior kippen expert zijn.

 

Tineke

Positie MVA (manusje van alles)

 

Tineke is een manusje van alles. Geen uitdaging gaat ze uit de weg binnen en buiten Knuffelkuiken. Meedenkend, flexibel en een doorpakker. Dit zijn een aantal woorden waarin we Tineke het beste kunnen beschrijven.

Tineke heeft zelf heel veel dieren in en rondom haar huis. De liefde voor dieren is te merken binnen Knuffelkuiken. De dieren worden goed verzorgt en alle klanten worden voorzien van de juiste informatie bij de projecten.

Natalie


Positie MVA (manusje van alles)

 

Nathalie en woon in Enkhuizen samen met haar man Norbert en zijn Robin. Ze hebben ook een schat van een hond genaamd Bliksem. Natalie is gek op dieren, vandaar dat ze het super leuk vind om deel uit te maken van team Knuffelkuiken!

Yaiyr (links voor) + Mercedes (rechts achter)


Positie: Knuffelkuiken expert 

Wie had gedacht dat kippen zulke leuke huisdieren zijn. Sinds een aantal maanden zijn wij ook besmet met het kippenvirus. We hebben vier schitterende kippen rondlopen en als onze tuin groter was waren dat er vast veel meer geweest. Gelukkig kunnen we bij knuffelkuikens regelmatig knuffelen met andere kippen jong en oud zonder dat onze eigen kippen het weten anders zouden ze maar jaloers worden. Wie weet kom ik je wel een keer tegen, maar pas op de besmetting is gevaarlijk en ik steek je vast aan.

Bij Knuffelkuiken help ik een aantal keer per jaar met de coördinatie. Het meegeven van de juiste materialen en inname van de spullen.

Roxanne


Positie: Service medewerkster

Roxanne is een spontane vrijwilliger die op dit moment de opleiding bloem en design volgt bij het Clusius College in Alkmaar. Haar hobby’s zijn wandelen, tekenen en het werken met dieren. Roxanne is een jonge vrijwilligster met een passie voor dieren. Zelf heeft ze twee honden en een kitten op komst. Samen met vier huisgenoten heeft ze veel plezier in het leven. Roxanne helpt de klanten bij Knuffelkuiken met veel plezier.

Mirjam en Ryan

Positie Mirjam: Assistent manager 
Positie Ryan: Filiaal manager Knuffelkuiken Bovenkarspel 

Mara

Positie service medewerkster

Mara is ons jongste vrouwelijke teamlid in de loods.
In haar vrije tijd loopt ze graag met de hond van de buren en verzorgt ze de kuikens van Knuffelkuiken.

Naast al haar schoolwerk, chilt graag met haar vriendinnen.
Bij Knuffelkuiken zijn we erg blij met haar hulp. 

 

Itzel

Positie service medewerkster

Lucinda

 

Positie Junior dierenspecialist

Lucinda is een vrijwilligster met een hart voor dieren. Ze heeft zelf op dit moment 6 hamsters, 5 ratten, 1 dwergkonijn, 2 katten en natuurlijk kuikens. Haar passie voor dieren legt ze ook vast op het doek. Zowel tekenen als schilderen doet Lucinda graag. Op dit moment werkt ze als kwaliteitsmedewerker, toch hoopt ze stiekem in de toekomst een baan te vinden waar ze met dieren kan werken. Lucinda is een welkome vrijwilliger en hopen dat ze lang bij ons blijft.

 

Anouk

Positie: Frontdesk manager

 

Knuffelkuiken expert Anouk is een rots in de branding. Door haar werk bij verschillende onderwijs instellingen heeft ze veel ervaring in communicatie met zowel kind als ouder. Anouk is een verbindende factor binnen Knuffelkuiken. Ze weet de jeugdige vrijwilligers op een juiste manier te begeleiden in hun werkzaamheden en kan zeer goed omgaan met de hoge werkdruk bij Knuffelkuiken.
Haar dochter Esa is ook een echte Knuffelkuiken fan. Deze mag af en toe mee om haar moeder te assisteren. Haar rode kater Bob is het begin van een dierentuin thuis. Wanneer de nood aan de man is komt Anouk Knuffelkuiken uit de brand helpen.

Lisa en Christel


Positie Knuffelkuiken experts

 

Lisa (links) en Christel (rechts) hebben in 2020 zelf deelgenomen aan het Knuffelkuiken project. Na een oproepje begin 2021 dat er te weinig vrijwilligers waren, hebben ze zich gelijk aangemeld als vrijwilligers. Een echte aanwinst voor Knuffelkuiken is gebleken. 
Wanneer er een kuiken binnenkomt met een afwijking dan geeft Lisa haar moeder een blik die geen moeder kan weerstaan en mag het kuiken mee naar huis. Met de juiste begeleiding weet Lisa deze kuikens een mooi leven te geven.
We zijn trots op deze super trouwe vrijwilligers.

Christa

Positie Service medewerker

In het dagelijks leven houdt Christa zich bezig met fotografie. Het geduld wat Christa hierbij heeft is ongekend. Urenlang wacht ze tot ze het perfecte plaatje kan schieten. Een echte professionele fotograaf met een grote liefde voor dieren. Deze liefde voor dieren kan je ook terug zien bij de werkzaamheden bij Knuffelkuiken. Alle mensen die onzeker zijn over het hanteren of verzorgen van een dier weet Christa snel gerust te stellen en deze mensen te voorzien van de juiste informatie. Knuffelkuiken is super blij met Christa.

Fallon

Positie medewerker

Onze trouwe vrijwilligster die Knuffelkuiken met regelmaat uit de brand helpt. Wanneer er handjes te kort zijn dan komt Fallon binnen no-time met extra handjes aanzetten. Door haar flexibele en openhouding weet ze andere mensen enthousiast te maken voor het vrijwilligerswerk bij Knuffelkuiken.
Fallon is een echte dierenliefhebber en weet haar liefde voor dieren op andere mensen te projecteren. Hierdoor voelen andere mensen zich snel op hun gemak met voor velen een onbekende diergroep. Kippen houden en verzorgen is makkelijk wanneer je naar de woorden van Fallon luistert.
Wanneer ze niet bij Knuffelkuiken is, is ze vaak op reis. Nieuwe werelden ontdekken en haar eigen wereld en denkwijze verruimen. Fallon is een fijne en stabiele factor binnen Knuffelkuiken en we hopen nog lang van haar aanwezigheid te mogen genieten.

Laura

Positie Trouble shooter

Wanneer er direct dingen moeten worden opgelost zoals afleveren van materialen extra handjes in de loods of de whatsapp ondersteuning. Dan is Laura de gene die te hulp komt. Wanneer je bovenstaand stukje leest zal je denken dat Laura niks te doen heeft. Maar Laura heeft nog een baan, kinderen, uit de hand gelopen hobby met het bakken van taarten. Ze is ook bij Knuffelkuiken de hoofdtaartenbakster. En daarnaast steun en toeverlaat voor vele mensen die hulp kunnen gebruiken. Hoe Laura dat allemaal voor elkaar krijgt is voor iedereen een raadsel. Stiekem denken we dat Laura een van een drieling is en dat ze om de beurt hun kamer mogen verlaten om heel hard te werken. Knuffelkuiken is super blij met de grote inzet van Laura.

Sophie

Positie: Service medewerker

Sophie is een echte dierenliefhebber. Zelf heeft ze een hond en heel veel katten. Een van haar katten (halve Ragdoll) komt bij boer Thijs vandaan. Sophie en boer Thijs kennen elkaar al heel lang. Op dit moment al 75% van haar leven.

Sophie is naast een dierenliefhebber ook een echt teken en schilderartiest. Samen met vriendinnen hangt ze graag wat rond en beleeft de leukste avonturen.

Bij Knuffelkuiken helpt Sophie bij grote drukte, ze is een echt manusje van alles. Je hoeft alles maar een keer uit te leggen en Sophie snapt het direct!

Just

Positie Hoofd dierenverzorger

Just is onze hoofddierenverzorger. Niet alleen onze dieren worden door Just verzorgd maar ook de dieren van kleinschalig wonen in Westwoud. Just heeft zich ontwikkeld tot een goede dierenverzorger met de nodige kennis.

 

Kjeld

 

Positie Dierenverzorger

Kjeld is een van onze dierenverzorgers. Niet alleen onze dieren worden door Kjeld verzorgd maar ook de dieren van kleinschaligwonen in Westwoud. Kjeld ontwikkeld zich tot een goede dierenverzorger met de nodige kennis.

 

Joke

 

Positie Moederkloek

Joke is de moeder van boer Thijs en biedt ondersteuning in alle onderdelen van de stichting. Wanneer er met spoed kuikens, materialen weggebracht of juist opgehaald moeten worden? Dan staat Joke paraat om dit te regelen. Joke heeft ruime ervaring in het runnen van grote ondernemingen en stuurt boer Thijs door de snel veranderende tijd waar we nu met zijn allen in leven. Mede dankzij Joke is stichting Knuffelkuiken een dynamische stichting die snel kan anticiperen op de veranderende markt.

 

Jolijn The dreamer

 

Positie Grafisch vormgever

Jolijn helpt het Knuffelkuiken in de grafische vormgeving. Zij draagt zorg voor de huisstijl, folder- en promomateriaal.

 

Dawid de vogelliefhebber

Positie Service medewerker

Dawid zorgt er mede voor dat iedereen de juiste materialen mee krijgt. Dawid is een echte vogelliefhebber, dat maakt hem zeer geschikt om bij Knuffelkuiken te komen helpen.

Laurens driving equipe

 

Positie Vicevoorzitter

Laurens is de vliegende keep van ons team. Wanneer er kuikens opgehaald moeten worden van een locatie? Dan rijdt hij hier direct heen. Ook wanneer we meerdere plaatsingen van broedmachines hebben rijdt hij het land door om alle scholen en verpleeghuizen te voorzien van hokken en broedmachines. Laurens zijn kennis over kippen wordt al groter. Hij is een groot dierenvriend maar kwam er op jonge leeftijd achter dat hij allergisch is voor katten, honden & paarden. Van kippen heeft hij het minst last. Daarom helpt hij met veel plezier mee in onze stichting. Laurens is van onschatbare waarde voor onze stichting en we hopen dat hij nog jaren bij ons blijft.

 

Bas

 

Positie Whatsapp ondersteuner

Bas zit nog in zijn twintiger jaren maar heeft wel al vanaf zijn 12de levensjaar ervaring met het fokken van kippen. Dit betekend al ruim een decennia aan ervaring met kuikens en kippen. Bas woont op het platteland van Amsterdam. Bas fokt al jaren wyandotte in zes verschillende kleurslagen en zijn zevende is in ontwikkeling. Naast zijn fulltime baan zit Bas ook in het bestuur van de plaatselijke kleindiersportvereniging. En ondersteund vanaf 2021 verschillende whatsapp groepen van Knuffelkuiken. Met al deze ervaring is Bas een echte aanwinst voor onze stichting.

 

Eveline

 

Positie Whatsapp ondersteuner

Eveline zit in haar dertigen jaren en in het bezit van een leuke groep kippen en Indische loopeenden. Sommigen kennen haar misschien van 't Kukelkot, de naam van ons dierenverblijf. Van beroep is Eveline paraveterinair met ervaring in vogelgeneeskunde. Daarom is ze voor onze stichting een zeer goede aanvulling Ze verkoopt haar eitjes en hebben jaarlijks zo'n 30-50 kippen en 40-50 eendenkuikens die ze verkopen, zowel uit natuurbroed als uit de broedmachine. Ook maken ze zelf advokaat van de eendeneieren... ze woont samen met haar vriend, een hond en twee katten in een knus huisje aan het bos.

 

Gerrit

 

Positie Whatsapp ondersteuner

Gerrit Postma is de 60 jaar gepasseerd. Boer Thijs kent hij al een poosje en het idee en opzet van knuffelkuiken. Gerrit fokt nu al meer dan 15 jaar Nederlandse Sabelpootkriel in tien kleuren, waarvan acht erkend en twee (nog) niet erkend. Gerrit doet veel shows met zijn dieren. Maar zijn doel is het ras zo te fokken zoals in de standaard wordt beschreven. Zo blijft het ras kleur zuiver blijft met zijn mooie karakteristieken. Naar aanleiding van deze fokkerij heeft hij zijn eigen website www.sabelpoothoeve.nl waar eigenaren van Sabelpootkriel info kunnen vinden.

 

Merel

 

Positie Whatsapp ondersteuners

Merel woont in het mooie Hoorn en is vrijwilliger geworden nadat ze zelf klant is geweest. Het kippen virus heeft ze nu echt te pakken. Ze heeft nu hele mooie zijdehoenders USA. Merel is een welkome aanvulling op het gevarieerde team van Knuffelkuiken.

Ze staat op papier als whatsapp ondersteuner maar doet zoveel meer! Wanneer er problemen zijn in de bezetting kan je Merel altijd even bellen! Dan komt ze direct.

 

Gerard

 

Positie Whatsapp ondersteuner

Gerard woont met mijn zijn vrouw Jose in het mooie Drentse Emmercompascuum. Daarvoor hebben ze samen in Zwolle jarenlang een kinderboerderij beheerd. Nu hebben ze rondom het huis ruimte gegeven aan konijnen, schapen, ezeltjes en veel mooie brahma kippen We komen met een deel van onze dieren bij zorginstellingen. We hebben onze kippen als kuikenentjes gekocht welke we zeer mak hebben gemaakt.

 

Edit

 

Positie Whatsapp ondersteuner

Edit woont samen met haar man en drie kinderen in het mooie Nootdorp. Samen hebben ze vier mooie en lieve kippen (Hollands hoen citroenpel, groot). Edit komt oorspronkelijk uit Hongarije. De passie voor de kippen komt bij haar Oma vandaan bij wie ze de kippen mocht verzorgen toen ze klein was. Zo af en toe zet Edit haar eigen broedmachine aan om weer wat rassen uit te broeden. Mocht je nog informatie nodig hebben voor een spreekbeurt? Dan kan je Edit vragen.

 

Sjoerd

Positie mister muscles

Wanneer je kijkt naar deze bonk spieren dan weet je gelijk waarvoor Sjoerd nodig is binnen Knuffelkuiken. Met regelmaat komen er pallets voer, bodembedekking of stellages binnen van duizenden kilo's. Sjoerd tilt samen met Vincent een paar duizend kilo weg op een middag. Het krachtteam van Knuffelkuiken werkt op dagen dat er niemand aanwezig is. Dat klanten en andere vrijwilligers hem niet zien wil niet zeggen dat ze zijn werk niet zien. Bijna alles wat is opgebouwd binnen Knuffelkuiken is gedaan door Sjoerd en Vincent.

Vincent

Positie mister muscles

 

Samen met Sjoerd is Vincent onderdeel van grote operaties achter de schermen van Knuffelkuiken. In het dagelijks leven is Vincent hovenier en kunstenaar. Naast zijn fulltime baan maakt hij tijd vrij voor Knuffelkuiken om te helpen bij de indeling en verplaatsen van zware materialen. Je zou het niet zeggen maar samen met Sjoerd tilt hij de zwaarste kasten als of het veertjes zijn.
We zijn super blij met Vincent en Knuffelkuiken hoopt dat hij nog vele jaren actief blijft bij de stichting.

Brenda + haar team

 

Positie Belettering specialist

We krijgen regelmatig te horen wat hebben jullie mooie promotie materialen. Dit komt door Brenda, dit is een onmisbare vrijwilliger voor stichting Knuffelkuiken. Wanneer er promotie materiaal of andere artikelen nodig zijn die bedrukt moeten worden dan is team Signalo de juiste partij. Sinds een aantal jaar is de trotse eigenaar van Signalo.nl ondertussen wereldberoemd binnen Noord-Holland maar ook daar buiten! De link naar de website vind je bij de partners!

 

Blackie

 

Positie Bewaker

Blackie is een Samojeed en waakhond in opleiding. Dit is nodig omdat de afgelopen jaren veel kippen zijn gestolen van stichting Knuffelkuiken. We zochten een bewaker die goed is met dieren maar ook ongewenste bezoekers op afstand kan houden. Blackie volgt verschillende cursussen om een goede en trouwe bewaker te worden.

 

Zie je je zelf wel tussen dit geweldige team staan? Meld je dan aan als vrijwilliger of kom gewoon eens kijken.
Wanneer we er zijn kan je zien bij openingstijden.

Gelijk aanmelden? Stuur dan een berichtje via onderstaand formulier of stuur een email aan boer Thijs werkenbij@knuffelkuiken.nl of stuur een whatsapp berichtje naar 0654 965 962