Boer Thijs

Positie Oprichter / bestuursvoorzitter

Van jongs af aan heeft Thijs een grote liefde voor dieren. Thuis is hij opgegroeid met katten, honden, hamsters en konijnen. Sinds een aantal jaar is hij hobbyboer in kippen . De stichting is hij begonnen om kinderen iets te leren. Ouderen bied hij een stukje vermaak met de dieren. Thijs is nu een aantal jaar bezig met de stichting. Door de enorme groei in de corona periode heeft Thijs flink opgeschaald in materiaal en vrijwilligers. Hierdoor kan het welzijn van de kuikens worden gegarandeerd.

 

Esther MVA

Positie Manusje van alles

Esther is gediplomeerd verzorgende IG/ coördinator , gestructureerd en altijd zoekend naar mogelijkheden. Niet alleen deed ze dit in haar werk maar ook voor de stichting. Loopt de stichting tegen een probleem aan, dan is Esther de persoon om een oplossing te zoeken. Geen probleem gaat ze uit de weg. Vele kwaliteitsverbeteringen van afgelopen jaar zijn mogelijk gemaakt door Esther. Ze is binnen een jaar onmisbaar voor de stichting. Haar dochters Meike en Floor zijn nu ook onderdeel geworden van de stichting.

 

Simon de Chauffeur

 

Positie Chauffeur en informatie consulent

Ooit bestuurde hij als roerganger Hr.Ms. De Zevenprovincien. Een echte marine kruiser. Na vele avonturen heeft Simon besloten het ruime sop te ruilen voor het leven als landrot. Sinds kort is Simon gepensioneerd en begon zich al snel te vervelen. Een nieuwe uitdaging was snel gevonden, chauffeur van de stichting. Simon plaatst broedmachines bij instellingen en particulieren en voorziet iedereen van informatie.

 

Floor en Meike

 

Positie Professioneel knuffelaars

Twee tiener zusjes (Meike & Floor) hebben een grote gedeelde passie! Eieren uitbroeden en daarna met heel veel liefde en zorg groot brengen! Wat begon met een broedproject in het begin van het Covid-19 tijdperk is nu uitgegroeid tot een ware kunst. Met de juiste begeleiding weten deze twee meiden alle kuikens groot te brengen. Op dit moment is hun favoriete ras de Serama. Een super klein kipje wat snel tam en aanhankelijk is. Graag willen deze meiden hun passie delen met de rest van de wereld. Hun doelgroep is de jeugd die vandaag de dag alleen nog maar achter hun scherm zitten. Door te laten zien hoe leuk en leerzaam het is om naar kuikens te kijken hopen ze de jongeren te stimuleren achter hun beeldscherm vandaan te komen. De beelden zijn ook geschikt voor de iets mindere jeugdige bezoekers die nog nooit in aanraking zijn gekomen in de wondere wereld van de kippen. Ben je nu benieuwd wat deze meiden voor super coole vlogs maken? Ga dan naar hun eigen YouTube kanaal en vergeet je vooral niet te abonneren.

 

Deborah

 

Positie MVA (manusje van alles)

Deborah heeft ons team in 2021 versterkt. Ze helpt met de uitgave van alle materialen. Zelf heeft ze ervaring met veel soorten exotische dieren. Kippen zijn nieuw voor Deborah, binnen enkele maanden zal Deborah junior kippen expert zijn.

 

Tineke

Positie MVA (manusje van alles)

 

Tineke is een manusje van alles. Geen uitdaging gaat ze uit de weg binnen en buiten Knuffelkuiken. Meedenkend, flexibel en een doorpakker. Dit zijn een aantal woorden waarin we Tineke het beste kunnen beschrijven.

Tineke heeft zelf heel veel dieren in en rondom haar huis. De liefde voor dieren is te merken binnen Knuffelkuiken. De dieren worden goed verzorgt en alle klanten worden voorzien van de juiste informatie bij de projecten.

Natalie

Positie MVA (manusje van alles)

 

Nathalie en woon in Enkhuizen samen met haar man Norbert en zijn Robin. Ze hebben ook een schat van een hond genaamd Bliksem. Natalie is gek op dieren, vandaar dat ze het super leuk vind om deel uit te maken van team Knuffelkuiken!

Roxanne

Positie: Service medewerkster

Roxanne is een spontane vrijwilliger die op dit moment de opleiding bloem en design volgt bij het Clusius College in Alkmaar. Haar hobby’s zijn wandelen, tekenen en het werken met dieren. Roxanne is een jonge vrijwilligster met een passie voor dieren. Zelf heeft ze twee honden en een kitten op komst. Samen met vier huisgenoten heeft ze veel plezier in het leven. Roxanne helpt de klanten bij Knuffelkuiken met veel plezier.

Mirjam en Ryan

Positie Mirjam: Assistent manager 
Positie Ryan: Filiaal manager Knuffelkuiken Bovenkarspel 

Mara

Positie service medewerkster

Mara is ons jongste vrouwelijke teamlid in de loods.
In haar vrije tijd loopt ze graag met de hond van de buren en verzorgt ze de kuikens van Knuffelkuiken.

Naast al haar schoolwerk, chilt graag met haar vriendinnen.
Bij Knuffelkuiken zijn we erg blij met haar hulp. 

 

Itzel

Positie service medewerkster

Lucinda

 

Positie Junior dierenspecialist

Lucinda is een vrijwilligster met een hart voor dieren. Ze heeft zelf op dit moment 6 hamsters, 5 ratten, 1 dwergkonijn, 2 katten en natuurlijk kuikens. Haar passie voor dieren legt ze ook vast op het doek. Zowel tekenen als schilderen doet Lucinda graag. Op dit moment werkt ze als kwaliteitsmedewerker, toch hoopt ze stiekem in de toekomst een baan te vinden waar ze met dieren kan werken. Lucinda is een welkome vrijwilliger en hopen dat ze lang bij ons blijft.

 

Just

 

Positie Hoofd dierenverzorger

Just is onze hoofddierenverzorger. Niet alleen onze dieren worden door Just verzorgd maar ook de dieren van kleinschalig wonen in Westwoud. Just heeft zich ontwikkeld tot een goede dierenverzorger met de nodige kennis.

 

Kjeld

 

Positie Dierenverzorger

Kjeld is een van onze dierenverzorgers. Niet alleen onze dieren worden door Kjeld verzorgd maar ook de dieren van kleinschaligwonen in Westwoud. Kjeld ontwikkeld zich tot een goede dierenverzorger met de nodige kennis.

 

Joke

 

Positie Moederkloek

Joke is de moeder van boer Thijs en biedt ondersteuning in alle onderdelen van de stichting. Wanneer er met spoed kuikens, materialen weggebracht of juist opgehaald moeten worden? Dan staat Joke paraat om dit te regelen. Joke heeft ruime ervaring in het runnen van grote ondernemingen en stuurt boer Thijs door de snel veranderende tijd waar we nu met zijn allen in leven. Mede dankzij Joke is stichting Knuffelkuiken een dynamische stichting die snel kan anticiperen op de veranderende markt.

 

Jolijn The dreamer

 

Positie Grafisch vormgever

Jolijn helpt het Knuffelkuiken in de grafische vormgeving. Zij draagt zorg voor de huisstijl, folder- en promomateriaal.

 

Laurens driving equipe

 

Positie Vicevoorzitter

Laurens is de vliegende keep van ons team. Wanneer er kuikens opgehaald moeten worden van een locatie? Dan rijdt hij hier direct heen. Ook wanneer we meerdere plaatsingen van broedmachines hebben rijdt hij het land door om alle scholen en verpleeghuizen te voorzien van hokken en broedmachines. Laurens zijn kennis over kippen wordt al groter. Hij is een groot dierenvriend maar kwam er op jonge leeftijd achter dat hij allergisch is voor katten, honden & paarden. Van kippen heeft hij het minst last. Daarom helpt hij met veel plezier mee in onze stichting. Laurens is van onschatbare waarde voor onze stichting en we hopen dat hij nog jaren bij ons blijft.

 

Bas

 

Positie Whatsapp ondersteuner

Bas zit nog in zijn twintiger jaren maar heeft wel al vanaf zijn 12de levensjaar ervaring met het fokken van kippen. Dit betekend al ruim een decennia aan ervaring met kuikens en kippen. Bas woont op het platteland van Amsterdam. Bas fokt al jaren wyandotte in zes verschillende kleurslagen en zijn zevende is in ontwikkeling. Naast zijn fulltime baan zit Bas ook in het bestuur van de plaatselijke kleindiersportvereniging. En ondersteund vanaf 2021 verschillende whatsapp groepen van Knuffelkuiken. Met al deze ervaring is Bas een echte aanwinst voor onze stichting.

 

Eveline

 

Positie Whatsapp ondersteuner

Eveline zit in haar dertigen jaren en in het bezit van een leuke groep kippen en Indische loopeenden. Sommigen kennen haar misschien van 't Kukelkot, de naam van ons dierenverblijf. Van beroep is Eveline paraveterinair met ervaring in vogelgeneeskunde. Daarom is ze voor onze stichting een zeer goede aanvulling Ze verkoopt haar eitjes en hebben jaarlijks zo'n 30-50 kippen en 40-50 eendenkuikens die ze verkopen, zowel uit natuurbroed als uit de broedmachine. Ook maken ze zelf advokaat van de eendeneieren... ze woont samen met haar vriend, een hond en twee katten in een knus huisje aan het bos.

 

Gerrit

 

Positie Whatsapp ondersteuner

Gerrit Postma is de 60 jaar gepasseerd. Boer Thijs kent hij al een poosje en het idee en opzet van knuffelkuiken. Gerrit fokt nu al meer dan 15 jaar Nederlandse Sabelpootkriel in tien kleuren, waarvan acht erkend en twee (nog) niet erkend. Gerrit doet veel shows met zijn dieren. Maar zijn doel is het ras zo te fokken zoals in de standaard wordt beschreven. Zo blijft het ras kleur zuiver blijft met zijn mooie karakteristieken. Naar aanleiding van deze fokkerij heeft hij zijn eigen website www.sabelpoothoeve.nl waar eigenaren van Sabelpootkriel info kunnen vinden.

 

Merel

 

Positie Whatsapp ondersteuners

Merel woont in het mooie Hoorn en is vrijwilliger geworden nadat ze zelf klant is geweest. Het kippen virus heeft ze nu echt te pakken. Ze heeft nu hele mooie zijdehoenders USA. Merel is een welkome aanvulling op het gevarieerde team van Knuffelkuiken.

 

Gerard

 

Positie Whatsapp ondersteuner

Gerard woont met mijn zijn vrouw Jose in het mooie Drentse Emmercompascuum. Daarvoor hebben ze samen in Zwolle jarenlang een kinderboerderij beheerd. Nu hebben ze rondom het huis ruimte gegeven aan konijnen, schapen, ezeltjes en veel mooie brahma kippen We komen met een deel van onze dieren bij zorginstellingen. We hebben onze kippen als kuikenentjes gekocht welke we zeer mak hebben gemaakt.

 

Edit

 

Positie Whatsapp ondersteuner

Edit woont samen met haar man en drie kinderen in het mooie Nootdorp. Samen hebben ze vier mooie en lieve kippen (Hollands hoen citroenpel, groot). Edit komt oorspronkelijk uit Hongarije. De passie voor de kippen komt bij haar Oma vandaan bij wie ze de kippen mocht verzorgen toen ze klein was. Zo af en toe zet Edit haar eigen broedmachine aan om weer wat rassen uit te broeden. Mocht je nog informatie nodig hebben voor een spreekbeurt? Dan kan je Edit vragen.

 

Brenda + haar team

 

Positie Belettering specialist

We krijgen regelmatig te horen wat hebben jullie mooie promotie materialen. Dit komt door Brenda, dit is een onmisbare vrijwilliger voor stichting Knuffelkuiken. Wanneer er promotie materiaal of andere artikelen nodig zijn die bedrukt moeten worden dan is team Signalo de juiste partij. Sinds een aantal jaar is de trotse eigenaar van Signalo.nl ondertussen wereldberoemd binnen Noord-Holland maar ook daar buiten! De link naar de website vind je bij de partners!

 

Tomas

 

Positie Hoofd reserve

Tomas heeft lange tijd voor de kippen gezorgd. Nu wil Tomas zich richten op zijn studie als verpleegkundige. Gezien zijn handelen naar onze dieren is dit een beroep wat bij hem past. Tomas wilde de stichting niet helemaal verlaten, mochten er nu pieken zijn in aantal bezoekers of bij andere hulp vragen kunnen we altijd nog een beroep doen op deze trouwe vrijwilliger.

 

Blackie

 

Positie Bewaker

Blackie is een Samojeed en waakhond in opleiding. Dit is nodig omdat de afgelopen jaren veel kippen zijn gestolen van stichting Knuffelkuiken. We zochten een bewaker die goed is met dieren maar ook ongewenste bezoekers op afstand kan houden. Blackie volgt verschillende cursussen om een goede en trouwe bewaker te worden.